perjantai 1. kesäkuuta 2012

Pientä pintaremonttia

Ensimmäinen kesäloma viikko töistä meneillään. Tekemistä ollut enemmän kuin mitä alunperin suunnittelin. Olin suunnitellut aloittavani kesälomani kotia siivoilemalla, eli keittiönkaapistot ym. muita putsailemalla ja tyhjentämällä jonninjoutavista tavaroista. Tavallaan siinä tekisin samalla juhannus-siivouksen ja tulisi sitten vähän paremmin käytyä pinnat läpi. Muksutkin olisivat vielä tämän viikon koulussa joten saisin rauhassa tehdä suursiivousta, mutta toisin kävi. Istuin maanantai aamuna aamupalaa rauhassa nautiskellen ja todeten katsellessani keittiön seiniä, että nyt se lähti ja sille tehdään pienellä pudjetilla uusi ilme. Nimittäin keittiöstämme löytyy vanhanajan puuhella/leivinuuni yhdistelmä ja tämä, sekä seinät saisivat nyt uuden värin pinnalleen. Tämä helmi on ollut keittiömme sydän ja 2-vuotta sitten taloon muutettuamme jo silloin päätin, että seinät ja puuhella yhdistelmät saisivat jossain vaiheessa uuden värin pintaansa. Pitäähän jokainen koti näyttää omistajaltaan ja jokaisella olla oma värimaailmansa joten tällä viikolla päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja tehdä asialle todellakin jotain. Tähän asti oltiin puhuttu, mietitty ja vatvottu. Nyt siis ei ollut enään vatvomisen aika vaan asialle piti todellakin tehdä jotain!Seuraavassa kuvat muutoksesta:Puuhellan pinta tullaan käsittelemään liesimustalla. Pinnassa on nähtävissä ajanpatinaa ja tätä helmeä ollaan talvisin käytetty useasti. Kulutuksen näkee selvästi pinnasta.
 Puuhellan pinta sai käsittelyn liesimustalla.

 Uusi väri pinnassa toi valoa keittiöön hyvässä mielessä. 


Maalarin muistilista:

Pinnat on hyvä puhdistaa ja pestä ennen maalaamista. Puhdas pinta takaa sen, että maali tarttuu paremmin maalattavalle pinnalle. Minua informoinut kauppias kehotti olla pesemättä saippuapohjaisilla pesuaineilla. Myikin minulle litran pullon kidesooda liuosta. Psutulos oli hyvä ja nyt toivotaankin, että maali pysyy pinnassa, koska meillä aktiivisesti lämmitetään tulisijoja.
Toinen tärkeä asia on pintojen suojaus. Itse suojasin sanomalehdillä lattiapinnat, vaikka välissä tuskailin paperien kanssa, kun eivät meinanneet pysyä paikoillaan joten tässäkin olisi hyvä teippaila niitä kiinni. Suojausvaihtoehtoja on monia, mutta nopein on sanomalehti röykkiö, koska maalaamisen jälkeen niille ei ole hävitys ongelmia. Paperit voi poltaa uunissa ja se siitä.
Pintojen käsittelyn jälkeen tuli mieleeni vasta myöhemmin, että vanhan maalin olisi voinut myös käsitellä pois tai ainakin irottaa niin paljon kuin irti olisi saanut. Mutta sekään ei välttämättä tässä tapauksessa ollut tärkein asia, koska hyvillä maaleilla ja välineillä lopputulos on omasta mielestäni onnistunut. Itse tehty on aina itse tehty.
 


1 kommentti:

  1. Paljon paremmalta tämä valkoinen näyttää kuin entinen!

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...