sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Syntisen hyvää!

Saatiin maistella maanantai iltana naapurin tekemää silliherkkua. Sanoin tee-pöydässä ystävälleni, että tämä on kyllä niin syntisen hyvää, että tätä täytyy kokeilla tehdä kotonakin. Ystävä sanoikin, että jos tekee jotain suolaista mieli niin silloin tämä maukas suolapamaus on juuri sopivasti kohdallaan.

Tätä testasin sitten kotona seuraavana iltana, kun mies pyysi tekemään ison satsin.
Tämän satsin nimi on selkeästi sillimössö...ja mössö on kyllä nimensä veroinen. Tälle suolapommille pitäisi kyllä oikea nimikin löytyä ja minun jos jonkun pitäisi se tietää, mutta tälläkertaa hälläväliä oikeasta nimestä, kun kerta maku oli näinkin ruhtinaallinen.


Tähän ei ole vielä lisätty smetanaa joukkoon.Ohje:

2 pakettia matjesillifileitä
1-2 punasipulia
tilliä
3-4 suolakurkkua
2 prk smetanaa

Kaikki ainekset paloitellaan ja sekoitetaan keskenään. Sekoita viimeisenä smetana joukkoon. Nauti iltapalana ruisleivän päällä.

(punasipulin sijaan voi käyttää ihan tavallista sipulia mikäli haluaa voimakkaamman makuisen seoksen. Tillin voi jättää pois jos ei tykkää siitä lainkaan ja joukkoon voi lisätä mausteita ym..muuta niin paljon kuin mielikuvitusta riittää.)

1 kommentti:

  1. Siis tätä täytyy ehdottomasti tehdä, nam!

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...