lauantai 7. huhtikuuta 2012

Mansikkaa mahan täydeltä


Vanhempani käväsivät tänään kyläilemässä ja pitipä heti keksiä jotain hyvää tarjottavaa. Lähinnä tarkoitan, että jälkiruuaksi jotain makeaa mahan täydeltä.

Lauantai päivän menu oli seuraavanlainen:

Lihapata
Uuniperunat
Mansikka-tuorejuusto kakku.

Lihapata: Paistoin lihapalat pannulla reilulun öljymäärän kera, uunipataan laitoin joukkoon 1 kokonaisen punaisen paprikan, 4 valkosipulin kynttä, mustapippurirouhetta, 1 porkkanan paloina, 1 punasipulin  ja pari lihaliemikuutiota. Lisäsin lihapalojen paistoliemen vielä joukkoon viimeisenä. 

Uuniperunat: Käytin vihreän pussin perunoita ja tulos oli hyvä Perunoiden määrä riippuu tietenkin ruokailijoiden määrästä, mutta itse laitoin puoli pussillista. Pesin perunat mahdollisimman puhtaiksi, halkaisin perunansuuntaisesti, ladoin uunipellille.
Mausteseos perunoille: öljyä, luomusoija kastiketta, mustaapippuria ja pizzamaustetta. Kastelin perunan puolikkaat mausteseoksessa ja ladoin uunipellille hetkeksi vetäytymään ja maustumaan. Ennen uuniinlaittoa ripautin hieman grillimaustetta perunoiden päälle. 

Mansikka-tuorejuusto kakku.
Ohje: mango-juustokakku/myllyn paras ohjeen mukaan. Muutin ohjetta siten, että pohjan tein digestivekekseistä. Mangon sijasta käytin mansikoita ja mansikoiden lientä. Muutoin ohje menee ihan samalla kaavalla. Ohje löytyy siis suoraan myllyn paras Oy:n sivulta ja suoralla sanahaulla (mango-juustokakku) www.myllynparas.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...