sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Lihaa, kasviksia ja uuniperunoita

Jälleen pähkäilyä, mitä sitä tekisi ruuaksi tänään? Mies oli sitä mieltä, että lihaa pitää saada tänään ruaksi. Tässä muutama viikko sitten valmistin leivittämällä lihapihvejä ja nyt mies halusi samoja pihvejä näin lauantai päivän kunniaksi! Mies kauppaan ja minä suunnittelemaan ja toteuttamaan ateriaa. Kävipä niin, että lähikaupasta ei samoja pihvejä löytynytkään joita viimeksi syötiin, mutta valmiiksi maustettuja kylläkin löytyi joten siitäpä sitten suunnittelemaan kokonaisuus uusiksi. Päätin heti, että lihat paistetaan pannulla ja pistetään kasvisten kanssa uuniin. Lisäksi tulisi jälleen itse valmistettuja uuniperunoita. Tosin perunat tulivat lohkoina joten periaate sama, mutta muoto vähän erilainen. Jälkkäriksi syötiin ihan tavallista jätskiä, koska nyt ei ollut tänään inspistä tehdä mitään monimutkaista ahaa elämys jälkkäria. Lohkopeerunat onnistuivat tänään ihan hyvin ja maultaan olivat kerrassaan maukkaita.Tämä ateriakokonaisuus ei ehkä meikäläisen kuvauksella näytä niin kovin herkulliselta, mutta pääsanoma varmaankin käy ilmiselväksi!!


Liha ja kasvikset: Paistoin lihat pannulla, lisäsin porkkanan paloja (5-6 kpl), 1 pun. paprikan, 1 kelt. paprikan ja 1 punasipulin. Kaadoin lihojen paistinliemen päälle ja uuniin 200 c:ssa hautumaan. Pidin lihoja uunissa varmaan n.1 tunnin verran. Periaatteessa kasvisten hautumisen ja kypsymisen ajan.


Uuniperunat: Pstyjä perunoita kuorineen lohkottuina.
Uuniperunoiden maustekastike: Rypsiöljyä, luomu soijakastiketta, pizzamaustetta, mustapippuria, valkosipulia. (en laita mitään tarkkoja määriä, koka riippuu perunamäärästä ja jokaisen omasta mausta miten paljon haluaa mausteita laittaa ja mitä mausteita"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...