sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Krapu poika kokkaa!

Rottatouille pizzaa Joelin tapaan.

Torstai päivä pähkäiltiin mitä naposteltaisiin saunan päälliseksi. Perinteinen nakki ja ranskalaiset saivat nyt siirtyä hieman sivummalle..oltiinhan niitä uuden vuoden aattona juuri popsittu poskeen napa paukkuen. Pizzoja en halunnut tällä kertaa lähteä hakemaan lähipizeriasta "lähipizeriaan tosin on matkaa 15 km". Viimeiset pari kertaa, kun ollaan käyty hakemas pizerian pizzaa, olen niistä saanut mahani ripulille! Nyt valmistin maukkaat kotitekoiset pizzat reippaan kuopuksemme avustuksella.
tästä se kokin ammatti alkaa: sipulin silppuamista
Äippä sai valmistaa taikinan ja yrittää pehmeästä taikinasta taiteilla "pizza pohjat" tätä, kun ei meidän pikkumiehet vielä hallitse ja niiden hermotkaan eivät taida kestää veivata taikinaa montaa minuuttia. Kaiken, kun pitäisi olla valmista nopeasti ja äkkiä, vielä lisäksi pitäisi olla hyvääkin :)


Seuraavaksi kokkipoika sai harjoitella jauhelihan ja itse silputtujen sipulien paistoa!
Kuopus innostuu välillä kovastikin ruuanlattamisesta ja pizzojen tekoon ei tarvinnut kovin kauan houkutella. Jauhelihan ja sipulien paisto sujui mutkitta. Teimme kaksi pizaa jauheliha-ananas ja kinkku-ananas. Yleensä meidän perheen itse tehdyt pizzat koostuvat helpoista ja yksinkertaisista aineista. Pojat enkä oikeastaan minäkään pidä kauheammin erikois pizzoista.


Täydellistä keskittymistä ja suunnitelmallista valmistusta!
Tällä kertaa ei pizza pohjaan kaapista löytynyt tomaattisosetta kuin pyreetakaan joten päädyttiin perinteiseen ketsuppiin. Tämähän on pizzan valmistuksen kohokohta, kun saa ketsuppia levitää mielin määrin ja mitä enemmän sitä pohjalla on antaa se myös maukkaamman maun!
Valitettavasti tässä vaiheessa loppuvat kuvat kesken, mutta pizzat saatiin tehtyä kunnialla valmiiksi ja keittiökään ei näyttänyt katastrofin aineksilta. Näin syntyi pizzat ja lopuksi laitan vielä aineet joita meillä sositaan yleensä aina...!

Pizza 1
Jauhelihaa 400g
sipulin puolikas tai kokonainen (solaattisipuli)
Ananaspaloja
Ketsuppia, tomaattisosetta tai pyreetä pohjalle
oreganoa tai pizzamaustetta
juustoraastetta

Pizza 2
Kinkkua (pussi suikaleita tai paloja)
anaspaloja tai persikkapaloja
ketsuppia, tomaattisosetta tai pyreetä pohjalle
oreganoa tai pizzamaustetta
juustoraastetta

Pohja: vettä, vehnäjauhoa, hiivaa ja suolaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...