sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Leipuri leipoo ja taikoo!

Esikoisemme täytti marraskuun alkupäivinä täyden kympin. Mielessä käväsi, että jospa leipoisin synttärijuhliin pizzaa perinteiseen tapaan, mutta tälläkin kertaa syntyi täyteläinen ja maittava voileipäkakku. Tosin tässä voileipäkakussa käytettiin samoja aineksia kuin heinäkuussa tehtyyn esikoisenkin kakkuun. Ainoa ero tässä voileipäkakussa on se, että tällä kertaa en laittanut lohta koristeeksi. "Lohesta ei nimittäin viimeksi pidetty"!Täytekakun suunnittelu olikin melkoista suopaamista ja huovaamista. Pyysin hyvän ystävän apua suunnittelussa. Olin suunnitellut kinuskikakkua, mutta niitä on niin monta tehty juhliin meidän perheessä, että nyt käänsin suunnan aivan toisinpäin. Joten perinteistä poiketen ei tullut 8 munan kakkua ei kinuskia, eikä suklaata. Noh..olihan tässä vähän suklaata ihan pikkuisen vain.
Wolaa...kakun suunnittelu täysi kymppi, toteutus täysi kymppi, pohjien paisto täysi kymppi, kuorutuskin onnistui täydellä kympillä, mutta pursotus meni kyllä ihan päin puita. Miksikö? no siksi, että vuosikausia kestänyt pursottimeni on mennyt aikaa sitten rikki ja en tietenkään kaupassa käydessäni ole hokassut ostaa uutta joten..siksi pursotus ja kakun koristelu meni vikaan! "seuraavaan kakkuun aion hankkia se pursottimen"!

Täytekakku:
 pohjana 3 kääretorttu pohjaa
1 krs välissä mansikkahilloa
2 krs välissä valkosuklaa-lime rahkaa, sekä sitruuna rahkaa sekoitettuna
kuorutus tomusokeria, cacao jauhetta "sitä tummaa", kylmää kahvia.
Viimeisenä tietenkin epäonnistunut kermapursotus ja valkoiset aidot ruusut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...