lauantai 19. marraskuuta 2011

Herrkusuiden keitto!

Jälleen totesin kerran sen, että minulle ei kannata antaa mitään valmiita ohjeita ja miksi ei? joka kerta, kun etsin ohjeita niin netistä kuin keittokirjoista ohje muuttuu sormissani. Voisiko tätä ilmiötä kutsua taiteeksi vai luovuudeksi? Etsin tässä eräänä päivänä netistä ohjetta hyvälle kanakeitolle ja sieltä löytyikin hyvä ohje, mutta kun pääsin kauppaan niin aina käsiini osui raaka-aineita joita voisin lisätä alkuperäiseen reseptiin. Omasta mielestäni vain itsetehtynä saa sellaista ruokaa kuin haluaa ja myös aina toisten tekemissä resepteissä on joku aineosa josta en pidä tai perheeni jäsenet eivät pidä saatika pysty syömään. Tässä tulee nyt omasta taideteoksestani kuva ja ohje. Kuva nyt ei niinkään ole niin taiteellinen, kun nappasin sen vauhdilla. Kuvahan ei ratkaise vaan se maku.


Tarvittavat ainekset.
Kanan koipireisi paloja 1 pkt
3 kpl kanaliemikuutioita
merisuolaa
vettä
1,5 dl riisiä 
1 kpl punainen paprika
1 pussi pakaste maissia
1/2 pussia pakasteherneitä
1-2 porkkanaa
tuoretta persiljaa
1 punasipuli
chilijauhetta
inkivääri jauhetta 

Ohje:
Paista koipireisi palat uunissa n.60 minuuttia. Poista liha kypsistä reisipaloista ja palastele pieniksi paloiksi. Laita pakasteherneet, maissi, paprika, kanaliemikuutiot kattilaan ja kaada vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Kuori porkkanat ja paloittele joukkoon. Silppua sipuli joukkoon kiehauta kasviksia hetki, että ovat puolikypsiä. Lisää joukkoon riisi ja jatka keittämistä kunnes riisi on kypsää. Lisää viimeisenä kananpalat, chili ja inkivääri. Lisää joukkoon vettä jos keitto liian sitkeää. Suolaa voi lisätä maun ja tarpeen mukaan. Lisää persilja viimeisenä.
HUOM! inkivääriä suosittelen kokeilemaan tuoreena kuin myös chiliä se nimittäin voisi antaa tulisuutta ja pikantimpaa makua jos haluaa maistuvan tulisemmalta. Itse valmistin tällä kertaa miedomman maun mukaan.
-Bon Apetit-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...