lauantai 3. syyskuuta 2011

Syksyn herkut säilöntään!

Saatiin anopilta syksyn tuoreita kasviksia suoraan omasta maasta ja ajattelin tietenkin säilöä maut purnukoihin!Tosin joukossa oli kaupasta ostettuja paprikoita ja avomaankurkkuja.

Tästä se alkaa...
Avomaan kurkut suikaloin pieniksi suikale paloiksi, paprikaa en onnistunut suikaloimaan, kun on melkoisenkin sitkeä leikattava. Palastelin paprikat pieneksi silpuksi. 
Näin se etenee..
Tarvitset oma tekoiseen kurkkusalaattiin seuraavat aineet.

Avomaankurkkuja 
Punaista paprikaa
Sipulia
Kurkun säilöntä ainetta
Etikkaa
Vettä
 suola

Laita vesi ja etikka kattilaan lisää joukkoon suola, kurkun säilöntä aine. Kiehauta, mutta älä anna kiehua liikaa. Lisää liemeen kasvikset ja kiehauta hetki, mutta älä liikaa koska kasvikset pehmenevät ja menevät mössöksi. 

Keitä kiehuvassa vedessä säilöntä purkit ja laita kurkkusalaatti kuumana kuumiin säilöntä astioihi. Laita jäähtymään yön yli ja siirä seuravana päivänä jääkaappiin viileään tai kellariin. Kurkkusalaatti on valmista n. 2 vkon kuluttua valmistuksesta.

Etikka, suola, kurkun säilöntä aine liemi lämpiämässä
Voit käyttää säilömiseen vanhoja lasipurkkeja tai kaikkia mitkä ovat tarpeeksi tiivitä ja säilömisen kestäviä.

-Bone apetit-
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...