tiistai 30. elokuuta 2011

Puuhanaisen jobbailua!

Viimein ja vihdoin sain rakennettua suunnitelmani valmiiksi. Ostimme talon vuosi sitten ja teimme olohuoneeseen vähän remonttia tapettien vaihdon merkeissä ja muutama seinä maalattiin mieltymystemme mukaisesti ja kattoon vaihdettiin paneelin tilalle haltex levy. Jotakin jäi kuitenkin uupumaan olohuoneen sisustuksestamme. Kuitenkin olen ikuinen sisustaja ja minusta tuntuu, että en koskaan missään missä olemme asuneet en ole saanut sisustusta valmiiksi. Tällä kertaa kuitenkin kävi toisin. Sanotaanko näin, että toinen puolisko vielä puuttuu, mutta senkin valmistan heti, kun pääsen omaan pajaani puuhastelemaan.
Viimeksi olen päivittänyt blogiini teranssimme valmistus vaiheita. Isäni toi meille lautoja mökiltämme. Laudat olivat alunperin setäni talossa, mutta talossa oli tulipalo muutamia vuosia sitten ja ja kaikki tulipalosta selvinneet laudat isäni kiikutti mökille ja tarkoituksena ne oli käyttää polttopuina. Kuitenkin hän huomasi muutamat tuoda tukipuiksi teranssin valmistukseen. Minäpä kävelin talliin ja huomasin ylimääräiset laudat ja hetken siinä pohdittuani sain ahaa elämyksen ja tässä tulos ajatuksistani.
Tee se itse!
Tadaa..ja niin laudasta syntyi seinään avo hyllykkö. Lautaa kääntelin aikani käsissä ja mietein, että miten tästä saisi koottua seinälle avo hyllykön? Mieheni tokaisi, että hän käväsee hakemassa sähköhöylän ja siitä se idea sitten lähti. Lankku pöytään kone hurisemaan. Saavutettuamme tyydyttävän pinnan katkaisimme lankun oikean pituiseksi. Tämän jälkeen kokeilin lakkausta ihan kirkkaalla vaihtoehdolla, mutta totesimme "että se ei ole meidän miletymystemme mukainen". Mieheni lähti viikonloppuna ostamaan paikallisesta rautakaupasta lisä puutavaraa teranssia varten ja minä pinkaisin mukaan katsastamaan maali väri vaihtoehdot. Kyllä oman kunnan rautakauppaan voi aina luottaa. Niin löytyi myös juuri mieltymysten mukainen maali värikin. Kotona sitten vierähti sunnuntai päivä maalaamisen merkeissä. Maalausta, kuivumista ja maalausta. Pari pintaaa maalia ja awot lauta valmis. Valkoiset pidikkeet eivät välttämättä tähän sovi, mutta se on minun makuni ja alunperin suunnitelma oli toinen, mutta se säästetäänkin inan tulevaisuuteen.
Itse tehty on itse tehty ja tätä et muualta varmasti saa!

Olen aina kuvitellut, että minulta ei löydy kädentaitoja, mutta pieni teko se on suurenkin alku. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin. Nämä ainakin miellyttävät omaa silmää ja itse tehtynä saa juuri sellaisen kuin haluaa!


1 kommentti:

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...