tiistai 9. elokuuta 2011

Projekti, kesä 2011


Vanhat raput kuvattu talvella 2010
 Vuosi sitten, kun ostimme 2005 vuodesta lähtien peruskorjatun rintamamiestalon. Talo on  kokenut aivan uuden mullistuksen edellisten omistajien aikana. Talossa yläkerrassa on ollut aikoinaan "sauna ja pesutilat".  Alakerrassa on ollut olohuonne, makuuhuone, keittiö ja kuisti. Uuden mullistuksen myötä yläkertaan syntyi kolme makuuhuonetta, ja wc. Alakertaan syntyi olohuone, sauna, pesuhuone, kodinhoitohuone, keittiö, wc, ja iso kuisti. Edelliset omistajat ovat talon kokonaisuudessaan peruskorjanneet, vuoranneet ja lämpöeristäneet täysin uusiksi. edellisiltä asukkailta oli jäänyt vaiheeksi teranssin teko. Ihmekös tuo sinänsä, uuden perheenlisäyksen vuoksi talo alkoi jäämään pieneksi joten suunnitelmat menivät uusiksi. Päättivät myydä tämän talon ja aloittivat suurperheellisinä rakentamaan uuden. Meille talokappa osui sopivasti kohdalle, kun meillä on vain kaksi lasta ja koira niin tilaa on juuri omien tarpeiden mukaisesti. Kuistin eteen oli tehty väliaikaiset rappuset jonkin sortin laudoista. Ulkovuoraus oli saanut uuden pinnan vinyylivuorauksena, joka on helppohoitoinen ja kestää hyvin kylmät ja lämpimät suomen sää vaihtelut. Meilläkin olisi vielä edessä talon parantelemista "pitäähän jokaisella olla oma värimaailmansa ja tyylinsä"! Päätimme kylmästi heti taloon asetettuamme uusia olohuoneen värimaailma ja vähän kattoakin muutella. edellisten asukkaiden laittama paneelikatto sai vaihtua valkoiseen haltexiin. Seinät saivat uuden maalipinnan ja osaksi uuden tapetoinnin

olohuone ennen!


  
Olohuone nyt..tosin kuvasta puuttuu vielä verhotangot ja paneeliverhot.
Tämä seinä tapetoitiin pehmeällä tapeetilla ja muuta seinät lasikuidutettiin ja maalattiin vastavärillä. Olohuoneessa vallitsee mokan värit!
Tästä se idea lähti olohuoneen värimaailmaksi!
Seuraavaksi oli sitten sunnitteilla teranssi väliaikaisten rappusten tilalle. Tästä syntyikin kesä projekti 2011. 
Viikon isäntä vuodatti hikeä, työtä ja edelleen hikeä. Oma isäni tuli koko viikoksi mieheni avuksi. Isäni oli sinänsä hyvä apu, koska on rakentanut ja tehnyt korjauksia elämänsä aika monen monituista kertaa. Mies lähti rautakauppaan ja osti kunnon satsin painekyllästettyä puutavaraa ja siellä rautakaupassa rampattiin joka päivä, kun aina tarvike loppui kesken ja vieläkin se on hieman keskeneräinen. Varmaan ensikesänä tämä projekti jatkuu vielä. "ei kaikkea pidä tehdä kerralla loppuun"!
Rappusten teko ja suunnittelu vaihe.
Pohdiskelu vaihe..."mitens ne nyt sitten tehtäisiinkään"??
Työmiesten komentaja: jos joku istuu niin tämä kaveri ei sitä salli. Elmolla on hauskanen tapa alkaa komentamaan heti jos joku istahtaa minuutiksikin pihapiirissämme.
Siinähän ne sitten valmiiina. Kaiteista puuttuu vielä rimotus, ja alaosa pitäisi laudottaa ja kuistin alaosa rimottaa aikanaan.
Löytyi vielä kuva viime talvelta "valmiista olohuoneesta"!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...