sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Salada ala carte whit reippaiden pikkuapurien!

Saatiin perjantaina yllätys vieraita. Tai no ei ihan yllätysvieraita kyllähän he soittivat muutama tunti ennen meille tuloa, että ollaanko kotosalla jos tultaisiin kyläilemään ja mentäisiin vaikka porukalla uimaan. "pakkohan näillä 37 asteen helteillä on jo järveen päästä vilvoittelemaan"! Heti kun tajusin, että meille tosiaankin on tulossa vieraita eikä ihan mikä vaan vieras sakki vaan kaksi aikuista kera viiden lapsen. Oli siinä alettava suunnittelemaan kauppalistat uusiksi ja mietittävä, että kai sitä jotain tarjottavaakin olisi keksittävä. Kävi siinä heti mielessä edellis viikon työpäivä, kun työkaveri kyseli, että olenko hyvä tekemään ruokaa? heille olisi tulossa kavereita grillailemaan ja iltaa istumaan ja pitäisi keksiä jokin hyvä salaatti ohje. Minä, kun olen luova ja kekseliäs niin sen samasen tien annoin heti parikin ohjetta. Nyt tuli heti mieleeni, että jassoo ja minähän teen samaa salaattia jonka ohjeen annoin työkaverillenikin. Päätin kyllä kylmästi myös sen, että tämän salaatin kanssa ei mitään makkaraa yksistään syödä ja oneksi kuin onneksi löysin hyviä lihoja kaupasta joita todellakin saatiin grillata!!


Ja siitä se ajatus lähti. Täyteläinen, herkullinen, maukas tuoresalaatti.


Ilman kuvassa olleita pikkuapureita ei olisi tämän salaatin valmistuksesta selvitty.


Ja salaatti maisuu myös meidän kasvisyöjälle!!

Salaatin valmistusohje:
  •   Jääsalaattia (sitä pussissa olevaa)
  •   Omenoita (kirpeitä antaa raikkaamman maun, määrä ruokailijoiden ja maun mukaan)
  •   Kiiwiä (määrä myös ruokailijoiden ja maun mukaan)
  •   Juustoa ( polar, emmental, tai oman maun mukaan. vahvan makuinen juusto aina parempi)
  •   Viinirypäleitä
  •   Balsami-oliivi öjy.
Valmistaminen etenee ihan perinteisen salaatin valmistuksen mukausesti. Laitoin myös hieman salaatti sipulia joukkoon, mutta sen mausta ei oikein moni tykännyt!

Bon Apetit
Kiitos pikkuapureille: Laura, Riikka, Henna ja anni vaikka anni nyt ei niin vielä innostunut, mutta maisteli senkin edestä ja salaatti meni kuin kuumille kiville!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...